CURRENT HEADLINES:
11 april 2010 Michael te gast in het programma Bananasplit
.  30 maart 2010
Michael geeft startschot
Michael Boogerd zal samen met Leontien Zijlaard-van Moorsel op 5 april - 2e paasdag - het officiële startschot geven voor de VVV Jubileumfietsroutes in Rotterdam. Iedereen is welkom om deze dag mee te fietsen voor het goede doel, het Ronald McDonald Kinderfonds.
Wil je kans maken om op 5 april samen met topwielrenners Michael Boogerd of Leontien Zijlaard-van Moorsel te fietsen, meld je dan zo snel mogelijk aan op www.rotterdam.info. De route die gefietst gaat worden, start vanaf de nieuwe VVV van Rotterdam, aan de Coolsingel 195-197. De route loopt langs de mooiste plekken in Rotterdam en is onderdeel van de proloog van de Tour de France 2010. De gidsen van Bycicle zullen in een echte tourwagen voorop rijden en alles over de omgeving vertellen.

Vanaf 12.00 uur zullen er voor de VVV in Rotterdam de hele dag door verschillende activiteiten plaats vinden. Zo is er een truck van de Grand Départ met onder andere muziek en de mogelijkheid om virtueel de hele Grand Départ te fietsen. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam opent die dag haar deuren. Deelnemers aan de jubileumfietsroute kunnen een kijkje nemen in het huis, waar ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die zijn opgenomen in het Erasmus MC Sophia. Zo kun je met je eigen ogen zien waar het gedoneerde geld naar toe zal gaan. Kom naar Rotterdam en fiets mee met Michael voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Schrijf je snel in via www.Rotterdam.info

  25 maart 2010
Nog 100 dagen!
Vandaag is het precies honderd dagen voor de Tourstart in Rotterdam. Tot die tijd zal de Thalys speciaal versierd zijn met het logo van Le Gand Départ Rotterdam 2010. Met de nieuw ‘bestickerde’ trein komen vandaag vanuit Parijs bekende namen naar een bijzonder feest in Rotterdam. Zoals Jean-Etienne Amaury, president van de ASO, Tour-directeur Christian Prudhomme en de oudrenners Bernard Hinault, Bernard Thevenet, Gilbert Duclos-Lassalle en Joop Zoetemelk. Zij zullen aanzitten aan het speciale Diner Maillot Jaune. Joop Zoetemelk zal dan bovendien zijn zangkunsten vertonen tijdens de presentatie van de CD die hij samen met het Rotterdamse kinderkoor Prettig Weekend heeft gemaakt en waaraan vele prominenten, waaronder Michael Boogerd, deelnemen.

Na het Diner Maillot Jaune in de Cruise Terminal in Rotterdam is om 22.15 uur de officiële kick-off van het aftellen. Dit zal gebeuren door burgemeester Ahmed Aboutaleb en Christian Prudhomme bij de Erasmusbrug, die vanaf dat moment geel verlicht zal zijn. Ook is er dan vuurwerk.

Samen met wielrenster Kirsten Wild leverde Michael zijn zingende bijdrage aan de speciale cd die vandaag in Rotterdam zal uitkomen. Meer nieuws over cd volgt spoedig.

MP3 van het nummer "Gele trui"

  23 maart 2010
Michael te gast in Pauw en Witteman
Michael zal morgen avond te gast zijn in het programma "Pauw en Witteman". De uitzending is te zien op Nederland 1 om 23.00u.

  10 maart 2010
Michael te gast in Dossier BVD
Aanstaande zaterdag 13 maart is Michael te gast in het programma Dossier BVD. Michael zal samen met Theodor Holman en Frits Barend terug kijken op zijn carrière aan de hand van fragmenten uit het archief van Barend en Van Dorp en vertelt hij over zijn toekomstplannen.
Uitzending: zaterdag 13 maart 20.15u, tv zender: Het Gesprek

  25 februari 2010
Michael in Brabants Wielercafé
Copyright Marcel KochGisteravond was Michael te gast in het Brabants Wielercafé in Oss. Samen met Peet Kappen werd er teruggeblikt op zijn Michaels indrukwekkende loopbaan. Het gesprek werd afgewisseld met  muziek, poëzie en beelden van Michaels mooiste overwinningen. Ook waren er enkele andere gasten waaronder Jos van der Pas, oud wielrenner bij Panasonic en Dirk Jan Roeleven, auteur van "De Nieuwe Fiets". Hij vertelde over zijn bizarre fietstocht over de Alpen van Italië naar Amsterdam.
Foto's van Brabants Wielercafé

  21 november 2009
Michael interviewt Contador
In de uitzending van Wielerland, morgen 22 november, staat de Spaanse toprenner Alberto Contador centraal. Na de afgelopen Tour heeft Contador de pers zoveel mogelijk vermeden, maar praat hij met Michael openhartig over zijn leven als wielrenner, het moeizame begin van zijn carrière en het dieptepunt in zijn loopbaan. Natuurlijk halen zij herinneringen op aan die bewuste Tour de France van 2007, toen Contador de tourzege in de schoot geworpen kreeg, omdat Boogerd’s ploegmaat Rasmussen als drager van het geel de ronde moest verlaten. Voor het eerst sinds deze dramatische Tour staan Michael Boogerd en Contador met elkaar oog in oog.
Uitzending: Zondag 22 november 2009 om 16:30 uur op RTL 7
Herhaling op zaterdag 28 november 2009 om 16:00 uur op RTL 7


Michael
zesde in Rabo Beach Challenge
Ramses Bekkenk heeft de Rabobank Beach Challenge gewonnen. Het was
Bekkenk
de vierde zege op rij in deze MTB-strandrace. Bekkenk eindigde voor Sander Lormans (tweede) en Tom Hartkamp (derde). Lars Boom was van de uitgenodigde wegprominenten het best op dreef met een vijfde plaats, één positie voor Michael Boogerd.

  3 november 2009
Michael terug in de wielersport
Copyright Cor VosMichael zal met ingang van het wielerjaar 2011 een eigen wielerploeg starten. Marco Goudswaard van Wielerland meldde zich bij de voormalig wielrenner met de vraag of hij als sportief directeur bij de nieuwe continentale wielerploeg aan de slag wilde gaan. Boogerd heeft 'ja' gezegd tegen de nieuwe uitdaging. "Ik begin letterlijk vanaf nul", licht Boogerd het plan toe. "Ik ga jonge talenten opsporen, hen een kans geven en dan verder begeleiden, zodat ze naar een van de grote profploegen kunnen overstappen. Dat worden de eerste doelstellingen." De continental-ploeg zal ondersteund worden door fietsfabrikant Specialized. Boogerd zoekt nog aanvullende sponsors. "Samen met Marco Goudswaard van Wielerland, die het plan heeft opgezet, gaan we sponsors benaderen om een budget van ongeveer een half miljoen voor het eerste jaar rond te krijgen."

  24 oktober 2009
Michael neemt afscheid van Vandenbroucke
Copyright Cor VosVandaag is onder
grote belangstelling de op 35-jarige leeftijd in Senegal overleden oud-renner Frank Vandenbroucke begraven. In de kerk waren driehonderd mensen aanwezig, buiten waren dat er naar schatting ruim 1500. Bij de dienst waren sportbestuurders aanwezig, maar ook oud-coureurs zoals Michael Boogerd, Johan Museeuw, Peter van Petegem en Cedric Vasseur. Tijdens de ceremonie deed ondermeer VDB's goede vriend en ex-wielrenner Nico Mattan een woordje.

  2 oktober 2009
Amstel Gold Race Xperience geopend
Copyright Cor VosHerman Krott en Leo van Vliet, de voormalige en de huidige koersdirecteur van de Amstel Gold Race, hebben vandaag in Valkenburg samen met een aantal oud-winnaars, onder wie Michael Boogerd
, de Amstel Gold Race Xperience geopend. Met de opening van de Amstel Gold Race Xperience
is unieke wielergeschiedenis ontsloten voor alle Nederlandse wielerfans. De Amstel Gold Race Xperience biedt uniek foto- en filmmateriaal die de geschiedenis van de enige wielerklassieker die Nederland rijk is, levend maakt en houdt.

  24 september 2009
Michael in "Wat vindt Nederland".
Aanstaande zaterdag 26 september zal Michael te gast zijn in het programma "Wat vindt Nederland". Het programma wordt gepresenteerd door Jack Spijkerman. In het programma gaan twee teams, aangevoerd door bekende Nederlanders die familieleden, vrienden of kennissen bij zich hebben, de strijd aan met elkaar. Het programma is aanstaande zaterdag te zien om 21.30u op RTL 4.


16 september 2009
Boogie's Extreme groot succes.
Afgelopen zondag, 13 september, is de tweede editie van Boogie's Extreme verreden. Het was ook dit jaar weer een mooie dag. Met bijna 3000 deelnemers, vrijwel geen ongevallen en een goede sfeer kijkt zowel Michael als de organisatie terug op een succesvol evenement. Helaas liet het mooie weer van 2008 ons iets in de steek en begonnen de meeste deelnemers de tocht terwijl de eerste regendruppels vielen, maar ook dit mocht de pret niet drukken. De toch heet niet voor niets Boogie's Extreme. De deelnemers hebben weer veel zware beklimmingen in Zuid Limburg en Wallonie bedwongen; de Redoute, Loorberg, Camerig en natuurlijk de finale op de Cauberg niet te vergeten. Ze konden na afloop hun prestaties van de beklimming van de Cauberg vergelijken door de gratis sms-service.


  2 augustus 2009
Boogie's Extreme.
Na een succesvolle eerste editie van de Boogie's Extreme in 2008 zal op zondag 13 september de tweede editie van deze extreem zware toertocht worden verreden. Er is ook dit jaar weer de keus uit de volgende 3 afstanden ; 100, 150 of 235 km Nadat verleden jaar 3 Belgische gemeentes dwars lagen en geen vergunning wilde afleggen is de organisatie van de toertocht al geruime tijd bezig met de onderhandelingen met Belgische wielerbonden en overheden. We gaan er dus van uit dat we in 2009 zeker de zwaarste toertocht met een combinatie van de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik kunnen afleggen. Inschrijfgeld bedraagt voor alle afstanden € 25,-. Daarnaast wordt € 5,- borg berekend, dit ontvangt u retour na inlevering van het stuurbordje en de bike chip.
Ga hier naar de site van Boogie's Extreme en om in te schrijven

  18 juli 2009
Het is vijf voor twaalf
.
In een nieuwe column laat Michael weten dat er een dieptepunt is voor het Nederlandse wielrennen als we in oktober maar met zes renners aan de start mogen staan van het WK op de weg in Mendrisio. Verder blikt Michael terug op de eerste Tourweken waarin het ook niet al te best gaat met onze landgenoten. Inclusief deze 96e editie van de Tour zijn er in de laatste acht jaar slechts drie Nederlandse overwinningen geweest.
Lees hier de column

  8
juli 2009
Michael
in de Tour.
Johan Cruijff was vandaag te gast in de Ronde van Frankrijk. Michael Boogerd leidde de voormalige voetbalgrootheid voor de start van de zesde etappe in de Spaanse startplaats Girona rond. ,,Dit is de grote Johan'', introduceerde Boogerd Cruijff bij sprinter Kenny van Hummel bij Skil-Shimano, het team waar Cruijff zijn rondgang begon. De oud-international ging vervolgens naar de bus van Astana, waar hij praatte met ploegleider Johan Bruyneel.

Wielerland TV krijgt vervolg.
Wielerland gaat weer starten met Wielerland TV, hoogstwaarschijlijk zal het weer gaan om 10 afleveringen op RTL 7. Het programma zal in tegenstelling tot de eerste serie niet in april maar in november/ december van start gaan. Onderhandelingen zijn inmiddels gestart met Michael Boogerd
.

 
28 mei
2009
Michael
jarig.
Vandaag viert Michael zijn 37e verjaardag. Wij wensen hem een fijne dag toe. Wil je hem feliciteren, dan kan dat via het gastenboek.

  17 april 2009
Michael
kiest voor Specialized.
De komende drie jaar fungeert Michael Boogerd als ambassadeur voor het merk Specialized. Als ex beroepsrenner en presentator van het RTL 7 programma “Wielerland” zal Michael de komende jaren symbool staan voor het merk Specialized. "Michael was als renner wereldtop en is qua persoon een fantastisch mens, en is zeker één van de beste coureurs die Nederland heeft gekend. Wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat Michael heeft gekozen om de komende drie jaar met Specialized fietsen en accessoires te gaan rijden", aldus Eugène Fierkens, General Manager van Specialized Europe. Het doel van de samenwerking is dat Michael via het tv-programma Wielerland het fietsen en de fiets in zijn algemeenheid en Specialized in het bijzonder onder de aandacht gaat brengen bij het publiek. Naast sponsoring van de beste ploegen uit de Pro-Tour zoals QuickStep (Boonen, Chavanel, Devolder) en SaxoBank (Cancellara en de gebroeders Schleck) gaat Specialized meer samenwerken met personen die belangrijk zijn voor de fiets en de fietssport.
Michael ”Ik heb vorige week de Specialized fiets en accessoires ontvangen, allemaal perfecte kwaliteit. Ik heb nu de eerste kilometers gemaakt en moet zeggen de fiets is extreem stijf en comfortabel. Specialized als bedrijf en met haar producten is zeer professioneel en heeft alle goederen die zij in de markt zetten goed doordacht. Dit is precies wat ik zoek in de producten die ik gebruik, en ook bij mij past."

Michael rijdt met:
S-Works Tarmac SL 2 (maat 56): Fiets
Roval Fusée SL: Wielen
Specialized S-Works Mondo: Banden
S-Works: Helm
S-Works Road: Schoenen
Body Geometry Toupé 143 mm: Zadel
Specialized: Kleding
Miura: Bril

  16 april 2009
Michael opent kratjestribune.
Copyright Cor VosMet het plaatsen van het laatste kratje opende Michael Boogerd vanmorgen de Amstel kratjestribune. Deze unieke tribune, gelegen aan het parcours van de Amstel Gold Race die komende zondag wordt verreden, biedt plaats aan 70 toeschouwers. De VIP-plaatsen zijn te vinden voor café In de Kroeën aan de Hoofdstraat in Mechelen. Toegang tot de Amstel kratjestribune is gratis voor elke wielerliefhebber vanaf 18 jaar.

 
10 april 2009
Michael op radio 538.
Michael Boogerd was vanmorgen te horen op Radio 538 in het radioprogramma "Evers staat op". Edwin Evers had een telefonisch gesprek met Michael Boogerd over het TV programma Wielerland dat vanaf zaterdag 18 april op RTL7 te zien zal zijn. Boogerd vertelt over het programma en de diverse items die in de 10 afleveringen te zien zullen zijn.
Lees hier de column

Column Michael.
Zondag wordt
Parijs-Roubaix verreden. Michael blikt vooruit en analyseert verschillende ploegen, waaronder die van QuickStep, waar iedereen zijn afspraken precies naleeft. Dat is een bewijs dat het in de ploeg goed zit. verder laat Michael weten waarom hij nooit op aanbiedingen is ingegaan om naar een grotere ploeg over te stappen.
Lees hier de column


 
2 april 2009
Weemoed naar Vlaanderen.
Copyright Marcel SlagmanMichael Boogerd was geen specialist voor ´Vlaanderen´, toch koestert hij de Ronde als geen ander. Michael Boogerd staat voor het tweede jaar op rij aan de zijlijn bij de Ronde van Vlaanderen. Niet 'zijn' koers, maar wel een klassieker waar hij een bijzonder gevoel voor koestert en prettige herinneringen aan bewaart. We kijken met Michael vooruit naar Vlaanderens Mooiste. "Het is nooit veranderd daar. Het is net of je nog in de jaren zestig koerst. Qua wegen en beleving. Het volk wat daar staat." Zes vragen aan Michael Boogerd.

Jouw liefde voor de Ronde van Vlaanderen was altijd heel erg groot.
"Ja, ik heb altijd spijt gehad, dat ik hem niet vaker heb gereden. Vlaanderen viel in een periode dat ik super reed. Eigenlijk is dat twaalf jaar lang het geval geweest. In de Brabantse Pijl reed ik bijna altijd op het podium en een week later was Vlaanderen. Maar die reed ik dan niet, omdat ik naar Baskenland ging. Tot 2003 heb ik altijd op mijn honger gezeten. 'Ik moet die koers gewoon rijden, omdat ik altijd in vorm ben.' Niet om te winnen zoals Amstel en Luik, maar wel om een finale te rijden en ook omdat we in die jaren in de ploeg renners misten die echt Vlaanderen aan konden. In 2003 heb ik hem voor het eerst gereden. Superzwaar, maar wel genoten. Een hele gave koers."

Kun je uitleggen wat nou precies de fascinatie is van die Ronde van Vlaanderen?
"Het is de uitstraling. Al die klimmetjes. Toch een soort monumenten. Het is nooit veranderd daar. Net of je nog in de jaren zestig koerst. Qua wegen en beleving. Het volk wat daar staat. Eigenlijk vanaf het moment dat je in Brugge op het podium stapt, dan kom je in een soort trance en die houdt gewoon zeseneenhalf uur aan. Het is natuurlijk ook een hele nerveuze koers, soms zelfs levensgevaarlijk. Je bent ook helemaal leeg als je Vlaanderen hebt gereden. Ook de week erna."

Hoe leefde je er die eerste keer naar toe?
"Het is heel belangrijk om je voor Vlaanderen helemaal af te sluiten en daar had ik het bij mijn eerste keer moeilijk mee. Een week voor Vlaanderen won Steven de Jongh de E3 Prijs en ik een dag later de Brabantse Pijl. Twee Rabozeges in een weekend. In de aanloop naar Vlaanderen was er dus de hele week veel Belgische pers in Essen, waar Steven en ik toen buurmannen waren. Iedere dag hadden we Belgische journalisten over de vloer. Maar dat is de uitstraling van Vlaanderen. Het is echt de hoogmis. Geen enkele koers kan dat overtreffen. Misschien Roubaix, maar dat is Frankrijk."

Je woont al geruime tijd in België. Wat merk jij deze week al van de Vlaanderen-koorts?
"Ja alle kranten hè. Als Boonen een splinter in zijn grote teen heeft, dan is er paniek. En alles wordt erbij gehaald. De vijfde rij kasseien die buiten links ligt, die worden bij wijze van spreken onder een loep bekeken. Alles, maar dan ook alles komt in beeld. Van supporter tot uitvoerder en coureur zeg maar. Als je hier bij de bakker staat, of in welke winkel dan ook. Als ik op de fiets zit roepen ze al 'Wat denk je Michael? Gaat Boonen winnen?' Iedereen praat erover."

Voor de Belgen is Boonen dus weer de sterkste man?
"Ja, dat denk ik wel. Niet ten onrechte natuurlijk. Zoals hij reed in de E3 Prijs. Hij heeft niet gewonnen, maar zoals hij reed en aanviel op de beslissende momenten. Daar kon je wel aan zien, dat hij sterk reed. Ik denk dat hij op tijd in vorm is en ik denk dat hij ook beter is dan vorig jaar. Die verwacht ik zeker. Verder? Flecha vind ik heel sterk rijden. Ik vind hem nu heuvelop bijvoorbeeld sterker dan ik hem ooit heb gezien. Daar verwacht ik heel veel van. Sowieso van de Raboploeg, want ze rijden de laatste weken erg goed. Kroon zal wel goed zijn. Devolder. Pozzato. Eigenlijk de bekende namen van de laatste jaren."

Wat ga jij zondag doen?
"Je mag drie keer raden. Ik ga lekker voor de tv zitten. Ik heb er nog even aan gedacht om erheen te gaan, maar volgens mij kun je die koers helemaal niet goed volgen als je er niet zelf in zit. Dan moet je namelijk tussendoor gaan afsteken en kun je ze misschien drie keer zien. Daar heb ik geen zin in. Ik ga lekker 's ochtends fietsen en dan uitgebreid de finale bekijken."

  26 maart 2009
Wielerland TV vanaf 18 april op RTL7.
Wielerland TV zal vanaf zaterdag 18 april wekelijks te zien zijn op RTL7 om 16:30 uur. Op zondagochtend 19 april om 09:30 uur kunt u de herhaling zien indien u de aflevering gemist heeft of nogmaals wilt bekijken. Het programma wordt gepresenteerd door de bekende en populaire oud-wielerprof Michael Boogerd. De eerste serie zal bestaan uit 10 afleveringen van ongeveer 30 minuten.

In de eerste aflevering op 18 april kunt u o.a. een voorbeschouwing zien van de 44e Amstel Gold Race die de profs op zondag 19 april zullen gaan rijden. Tevens kunt u een interview zien met één van de Nederlandse topfavorieten die zal starten in de Amstel Gold Race. De toerrijders die op zaterdag 18 april de toerversie van de Amstel Gold Race zullen rijden hoeven de eerste aflevering niet te missen. Op de grote schermen die in Valkenburg en op de Cauberg staan zal de eerste aflevering rechtstreeks worden getoond.

Wielerland TV is een kwalitatief hoogwaardig programma dat op een toegankelijke manier de wereld van de wielersport in beeld brengt. Niet alleen het bekende wegrijden zal onder de aandacht gebracht worden, ook mountainbiken, veldrijden en baanwielrennen zullen in het programma in beeld worden gebracht. ‘Een kijkje achter de schermen van de wielersport’. De rode draad in elke aflevering is een persoonlijk gesprek met een Nederlandse of buitenlandse toprenner. In elke aflevering gaat Michael Boogerd een dag op pad met deze toppers uit de wielerwereld.

  31 januari 2009
Michael wint oeuvreprijs Haags sportgala.
Copyright Marcel KochMichael Boogerd heeft vanavond tijdens het Haags sportgala 2008 de oeuvreprijs in ontvangst mogen nemen. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs werd uitgereikt omdat Michael een zichtbaar promotor van de stad Den Haag was, minimaal 10 jaar aan de wereldtop heeft gestaan, een icoon in de sportwereld was en een zichtbare voorbeeldfunctie voor jongeren is.

  7 januari 2009
Michael te gast bij RTV Rijnmond.
Michael zal vanavond van 21.00u - 22.00u te horen zijn bij RTV Rijnmond, live vanaf de Zesdaagse in Rotterdam.

  16 december 2008
Michael te gast in Woensdrechts Wielercafe.
Afgelopen 21 november 2008 was Michael Boogerd te gast in het “Woensdrechts Wielercafé”. Samen met Jan Janssen zat hij aan tafel om te vertellen over ‘La Grande Boucle van toen en nu’. Het wielercafé werd druk bezocht en iedereen was zeer enthousiast met de komst van Michael Boogerd. Na afloop ontving hij van wijnoenoloog Gerhard Horstink nog een gepaste wijn uit Catalonië, waar hij ooit de Catalaanse week op zijn naam wist te zetten. Vanwege deze overwinning en als eerbetoon aan een veelzijdige wielrenner met een aanstekelijk enthousiasme kreeg hij de prestigieuze Priorato wijn mee naar huis.

  6 december
2008
Ramses Bekkenk wint Beach Callenge.
Copyright Marcel KochRamses Bekkenk heeft evenals vorig jaar de Rabobank Beach Challenge op zijn naam geschreven. Hij legde de 42 kilometer lange mountainbikewedstrijd op het strand tussen Scheveningen en Noordwijk af in 1 uur en 25,10 minuten. Op 16 seconden achterstand arriveerde Martijn Heijdra als tweede. Voormalig olympisch kampioen Bart Brentjens werd derde in 1.27.07. Michael Boogerd reed ook mee in de toertocht, maar wist zich niet in de top tien te rijden.
 

  27 november 2008
Copyright Marcel KochMichael rijdt Beach Callenge.
Op zaterdag 6 december zal Michael Boogerd van start gaan in de Rabobank Beach Challenge op het strand van Scheveningen. Naast Michael zullen o.a. ook Sebastian Langeveld en Martijn Maaskant deelnemen aan deze Beach Challenge; een wedstrijd over 46 km van Scheveningen naar Noordwijk en weer terug.

 
6 november 2008
Michael in "Ranking the stars".
Michael Boogerd is vanaf morgen,
7 november, samen met onder anderen Danny de Munk en stylist Maik de Boer te zien in het tv-programma Ranking the Stars. De presentatie van de vierde reeks is net als de voorgaande edities in handen van Paul de Leeuw. In de serie krijgen de tien mannen vragen voor hun kiezen over zichzelf en de andere deelnemers. Aan de nieuwe reeks afleveringen zullen ook Judoka Dennis van der Geest, acteur Ferry Somogyi en de presentatoren Ruben Nicolai, Sander Lantinga, Rob Geus, Sipke Jan Bouwsema en Dennis Storm deelnemen.
Uitzendtijd: 20:30 - 21:15 uur Nederland 3

 
1 november
2008
Andy Schleck wint op Curaçao.
Copyright Cor VosAndy Schleck heeft de Amstel Curaçao Race op zijn naam weten te schrijven. Andy ging er in de finale vandoor met Stijn Devolder. In de sprint versloeg hij Devolder. Theo Bos liet op het tropen-eiland zien dat hij ook op de weg kan sprinten door achter het ontsnapte tweetal de sprint van het peloton te winnen.

  29 oktober 2008
Boogerd
rijdt op Curaçao.
Copyright Cor VosMichael Boogerd rijdt zaterdag een verlate afscheidswedstrijd. In de ruim tachtig kilometer lange Amstel Curaçao Race komt Michael nog eenmaal in actie. Vorig jaar zou hij op het Antilliaanse eiland afscheid nemen, maar door een zware knieblessure bij een val moest hij de wedstrijd noodgedwongen in een auto volgen.

  14 oktober 2008
Boogerd derde in Profdernygala.
Copyright Marcel KochServais Knaven heeft bij de Zesdaagse van Amsterdam het profdernygala gewonnen. De profwielrenner won op de baan voor Reinier Honig en Michael Boogerd, die voor de gelegenheid op de fiets was gestapt. Boogerd probeerde met een late aanval de rest te verrassen, maar werd in de laatste ronde nog gepasseerd.
Top-5:
1. Servais Knaven
2. Reinier Honig
3. Michael Boogerd
4. Kenny Van Hummel
5. Koen De Kort


  14 oktober 2008
Michael vrijdag a.s. in "EenVandaag".
Vrijdag vertelt Michael in EénVandaag openhartig over een bewogen jaar, zijn eerste jaar zonder wielrennen.
Over roddels en geruchten, over zijn tijdelijke scheiding en over zijn breuk met de Raboploeg. Is hij in een zwart gat gevallen? En overweegt hij echt weer om terug te keren als coureur? Tijd: Nederland 1 van
18:15 tot 18.50.

  9 oktober 2008
Michael van start in Holland Casino Profgala.
Copyright Marcel KochMichael zal op woensdag 22 oktober deelnemen aan het Holland Casino Profgala. Dit evenement zal plaatsvinden tijdens de Zesdaagse van Amsterdam. Twaalf beroepsrenners gaan achter de derny strijden om de overwinning in het jaarlijks terugkerende Derny Gala.

Deelnemers Holland Casino Profgala
1 Michael Boogerd
2 Steven de Jongh
3 Servais Knaven
4 Mathieu Heijboer
5 Maarten den Bakker
6 Dirk Bellemakers
7 Huub Duyn
8 Björn Cornelisse
9 Johnny Hoogerland
10 Bobbie Traksel
11 Arnoud van Groen
12 Reinier Honig


  6 oktober 2008
Michael presentator Wielerland TV.
Het Wielerland Tv programma, wat in april 2009 op de buis zal verschijnen, zal gepresenteerd gaan worden door niemand minder dan Michael Boogerd. Tot deze overeenkomst is Wielerland gekomen met Michael. De opnames van het tv programma zullen gaan starten in november, Boogerd start met de opnames in de Amstel Curacao Race en zal daar samen met organisator Leo van Vliet het gehele programma bijwonen en van commentaar voorzien. De rest van het programma zal in hoofdzaak bestaan uit een kijkje achter de schermen van het wielrennen. Waarin aandacht zal worden besteed aan het veld, baan en wegrennen. Het totale programma zal uit 12 afleveringen bestaan en deze zullen ook herhaald gaan worden.

  6 oktober 2008
Gazelle opent Michael Boogerd productiebaan.
Vanochtend is op feestelijke wijze een nieuwe productiebaan bij Gazelle geopend in aanwezigheid van Michael Boogerd, naar wie de u-vormige unit vernoemd is. Na maanden voorbereiding en weken van testen, kiest Gazelle voor een nieuwe productiemethode, die nu al bewezen heeft veel efficiënter te zijn. De productiemedewerkers mochten een naam van een fameuze wielrenner verzinnen en kwamen bijna unaniem met Boogerd op de proppen. Ter gelegenheid van de opening was Michael aanwezig en monteerde voor de show nog een paar zadelpennen.

  25 september 2008
Michael te gast in 100%NL.
Copyright Cor Vos - Boogerd ArmstrongMyrna Goossen, bekend van radio en tv, zal Michael interviewen op radiostation 100%NL. Van maandag t/m vrijdag presenteert Myrna van 10:00 tot 12:00 uur een programma dat o.a. aandacht besteedt aan actualiteiten. In het interview met Boogerd zal zij het o.a. hebben over de comeback van Lance Armstrong en of er een mogelijkheid bestaat dat we Michael terug zien in het peloton. Het interview is te horen om 10.40u op 100%NL.

  17 september 2008
Aanbieding.
We hebben nog enkele Afscheids-shirts van Michael Boogerd. Voor slechts 12,50 kun je hem nu bestellen.
Bestel direct het T-shirt voor het goede doel !!

  15 september 2008
Boogie's Extreme trekt 2700 wielerfans.
Copyright RoosenboomfotografieDe wielertocht van Michael Boogerd heeft 2700 deelnemers getrokken. De tocht "Boogie's Extreme" leidde de wielerliefhebbers over de beroemde beklimmingen uit de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Zo stonden onder meer La Redoute, Stockeu, de Fromberg, Eyserbosweg, Keutenberg en de Cauberg op het programma. De organisatie had een deel van het parcours door België moeten aanpassen. De Belgische overheid gaf geen vergunning voor het meest zuidelijke deel van de fietstocht. Michael Boogerd zelf kwam rond het middaguur op de Cauberg over de finishlijn.

Het woord is aan Michael.
"Met ruim 2700 deelnemers is mijn eerste Boogie's Extreme een groot succes geworden. Ik was echt enorm trots dat er zoveel toerfietsers aan mijn tocht deelnamen. Na afloop heb ik veel mensen gesproken en allemaal enthousiaste reacties gehoord. De combinatie van de hellingen van de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik in één tocht vonden de meesten een enorme uitdaging. Helaas kregen we enkele dagen voor de tocht te horen dat drie Belgische gemeentes geen vergunning afgaven voor de tocht. Wij hebben dit nog enigszins proberen op te lossen, maar het was natuurlijk niet het ideaalbeeld dat we voor ogen hebben. Voor volgend jaar hopen we alles wel goed rond te krijgen door aan te tonen hoe professioneel we de Boogie's Extreme willen neerzetten. Ik hoop dat jullie dat ook weer op de Cauberg van de partij zijn en dat we tocht weer ietsje groter in alle opzetten kunnen maken. Ik heb in ieder geval een schitterende dag beleefd door jullie enthousiasme. Bedankt!"
Michael Boogerd


  10 september 2008
Boogerd in "de Wereld draait door".
Vanavond is Michael te gast in het programma "De Wereld Draait Door". Michael Boogerd zal zijn reactie geven op de terugkeer van veelvoudig tourwinnaar Lance Armstrong in het wielrennen. Uitzending is te zien op Ned 3 om 19.30.

  13 augustus 2008
Boogerd en Rabobank uit elkaar.
Copyright Dion KerckhoffsMichael Boogerd heeft besloten , in onderling overleg met de bank, de samenwerking met Rabobank stop te zetten. Nadat hij eind vorig jaar in de remmen kneep, wilde zijn oud-werkgever hem graag bij de ploeg betrekken. Boogerd kon echter met de invulling niet leven. "Ik heb gewaardeerd dat de Rabobank mij na het beëindigen van mijn sportieve carrière de mogelijkheid gaf de relatie op een andere wijze voort te zetten. Nadat sporttechnische taken voor de ploeg niet tot de mogelijkheden behoorden, heb ik me gefocused op de communicatieve werkzaamheden voor de bank. In de afgelopen periode heb ik ervaren dat ik uit deze werkzaamheden weinig tot geen plezier haalde. Dan is voor alle partijen beter de samenwerking gewoon te stoppen . Ik wil me nu oriënteren op andere richtingen."

  2 augustus 2008
Boogie's Extreme
.
Op zondag 14 september wordt voor de eerste keer Boogie’s extreme verreden. Michael Boogerd daagt op die dag alle fietstoeristen uit om zijn toertocht te rijden. Wie het aandurft om de finales van de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik in een tocht te rijden, moet deze datum rood omcirkelen in zijn agenda.

Boogie's Extreme zijn drie afzonderlijke fietstochten van respectievelijk 230 en 150 en 100 kilometer. Het evenement moet uitgroeien tot een van de meest bijzondere en zware uitdagingen voor de fietstoerist in Nederland.

Michael Boogerd heeft zijn favoriete fietsgemeente Valkenburg en van daaruit de meest geliefkoosde hellingen uit zijn twee favoriete klassiekers de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik in één toertocht gekoppeld.
De start en finish zijn bij Landal Kasteeldomein De Cauberg.
Meer informatie kun je vinden op www.boogiesextreme.nl

  14 juli 2008
Michael
te gast in NOS Avondetappe.
Vanavon
d zal Michael te gast zijn in het programma NOS Avondetappe. 22.50-23.35 uur (Ned1)

  2
4 juni 2008
Michael
te gast in NOS Studio Sportzomer.
Vanavond is Michael Boogerd te gast bij Jack van Gelder in de studio in Hilversum voor het programma NOS Studio Sportzomer.
tijd:
23.05-23.55 uur, Ned.1

  28 mei 2008
Michael jarig.
Vandaag viert Michael zijn 36e verjaardag. Wij wensen hem een fijne dag toe. Wil je hem feliciteren, dan kan dat via het gastenboek.


  8 mei 2008
Michael Boogerd - Een portret van Boogie.
Als het aan Strengholt MultiMedia ligt wordt de zomer van 2008 met het EK voetbal, Tour de France én de Olympische Spelen weer een ouderwetse sportzomer. De komende periode brengt het bedrijf i.s.m. de NOS een serie bijzondere Studio Sport DVD’s uit.
De eerste DVD die in deze reeks verschijnt is Michael Boogerd – Een portret van Boogie.
Meer dan tien jaar was Michael Boogerd een topper in het internationale wielerpeloton.
Deze boeiende special bevat zeer veel spectaculaire hoogtepunten uit zijn rijke wielercarrière vanaf 1996 tot en met zijn laatste deelname aan het WK in Stuttgart. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan zijn overwinning in de Amstel Gold Race en de onvergetelijke zege in de Tour de France op La Plagne. De finale van deze etappe staat in zijn geheel, als extra, op de DVD. In gesprekken met Mart Smeets vertelt Michael Boogerd uitvoerig over zijn loopbaan, de doping in de wielersport, zijn familie en zijn talrijke hoge klasseringen in wielerklassiekers. Dat alles maakte Michael Boogerd een groot wielrenner en een groot sportman.

Technische gegevens:
Speelduur: 186 minuten - Beeldformaat: 16:9
Genre: Sport - Taal: Nederlands - Geluid: Dolby Digital 2.0 - Consumentenadviesprijs: € 9,95

De DVD is o.a. te verkrijgen in de betere CD/DVD winkel, online bij Bol.com of via dvdshopdirect.nl

  9 april 2008
Michael maandag 14 april in "Waar is de Mol?"
Photo: Maarten WijsmanIn de  laatste aflevering van het TV programma "Waar is de Mol?" gaat presentator Johnny de Mol met Michael Boogerd naar Zambia. Michael is ambassadeur van de Stichting Right to Play en samen gaan ze in de hoofdstad Lusaka een kijkje nemen bij een van deze projecten. Maar voordat ze daar aankomen, maken ze een geweldige reis door dit nog vrij onontdekte Afrikaanse land: in een helikopter maken ze een tocht over de spectaculaire Victoria Watervallen en ze springen van een brug voor een heftige bungyjump. Ook ontmoet Michael een groep professionele Zambiaanse wielrenners, die alles van hem willen weten en wordt hij belaagd door de lokale pers!
Uitzending: a.s. maandag 14 april, Veronica 22.30u.

  13 maart 2008
Michael op expeditie voor WNF.
Michael is momenteel voor het WNF een expeditie in het Poolgebied (Canada) aan het doen. Samen met Daniel Boissevain, Mirella van Markus en Hanna Verboom gaan ze een aantal projecten van het WNF onder de aandacht brengen en dit wordt vanaf 19 april uitgezonden op de KRO; Surviving Nature genaamd. Na zijn bezoek aan het Poolgebied zal Michael daarna nog 6 dagen naar Zambia afreizen voor het programma van Waar is de Mol van Veronica. Hier zal hij onder andere een project van Right to Play bezoeken.

  3 maart 2008
Interview met Michael Boogerd.
In de seizoengids van Wieler Magazine staat een interview met Michael Boogerd en Thomas Dekker. Met dank aan de redactie van Wieler Magazine publiceren we hier het hele interview.
Lees hier het interview

  3 maart 2008
Michael Boogerd ambassadeur van de Ster Elektrotoer!!
Een mooie koers verdient een gedreven ambassadeur. Michael Boogerd heeft met het organisatiecomité van de Ster Elektrotoer afgesproken dat hij binnen die organisatie een prominente rol gaat vervullen. Boogerd gaat in de voorbereidende fase het bestuur en de koersdirectie adviseren bij wielertechnische zaken. Tijdens de Ster Elektrotoer, die van 17 tot en met 21 juni wordt verreden, zal Michael Boogerd in de koers aanwezig zijn om de organisatie met raad en daad bij te staan. Ook zal Michael Boogerd betrokken worden bij de contacten met de sponsoren en bij besprekingen met lokale organisatiecomité’s en gemeentelijke instanties.

Michael Boogerd reed zijn laatste Ster Elektrotoer in 2004 en heeft altijd duidelijk laten weten dat het één van zijn favorieten koersen was. Niet in het minst omdat het parcours van de Ster Elektrotoer het terrein is waarop hij zijn grootste successen heeft behaald. Het bestuur is vanzelfsprekend erg trots op het feit dat Michael Boogerd hun koers heeft gekozen om een actieve rol te gaan vervullen om zodoende de wedstrijd nog meer uitstraling te geven.


  15 februari 2008
Signeersessie gaat niet door!
De signeersessie die voor a.s. zondag in Maastricht gepland stond, gaat helaas niet door!

  13 februari 2008
Michael geblesseerd na ski-ongeval.
Michael is vandaag in België geopereerd nadat vorige week bij een skiongeval in de Oostenrijkse wintersportplaats Fiss zijn arm uit de kom was geschoten. Daarbij werden een aantal banden beschadigd.  Door het ongeluk ziet Boogerd het plan om in april deel te nemen aan de marathon van Rotterdam in rook opgaan.

  5 februari 2008
Michael signeert in Maastricht.
Copyright Marcel KochOp zondag 17 februari interviewt George Vogelaar de wielrenner Michael Boogerd. Het interview begint om 15.30 uur bij boekhandel Selexyz Dominicanen in de Dominikanerkerkstraat 1 te Maastricht en is vrij toegankelijk. Na afloop zal Boogerd voor wie dat wil zijn biografie Boogie signeren.

  25 januari 2008
Boogerd in Treviso.
Copyright Cor VosKomend weekend vinden de wereldkampioenschappen veldrijden plaats in Treviso in Italië. De wereldkampioenschappen zijn volgend jaar in het Brabantse Hoogerheide. Het organisatiecomité, met daarin onder anderen de oud-renners Adrie van der Poel en Michael Boogerd, geeft vandaag in Treviso een presentatie. Organisator Van der Poel ging voor de zekerheid nog even op pad met Michael Boogerd in Treviso om nog wat extra ideeën op te doen.
Bekijk hier het filmpje

  18 januari 2008
Winnaar spandoekenwedstrijd.
Bij het afscheid van Michael in oktober op de Cauberg, hadden we een spandoeken wedstrijd georganiseerd. De bedoeling was om een leuk en origineel spandoek te maken. De winnaar van deze wedstruijd is André de Regt uit Fijnaart. We feliciteren je met de prijs; een foto van Michael Boogerd gemaakt door Cor Vos.

ARD biedt excuses aan.
De Duitse televisiezender ARD heeft de beschuldigingen van eerder deze week aan het adres van dertig topsporters ingetrokken en via een woordvoerder publiekelijk haar excuses aangeboden. Het ARD beschuldigde wintersporters en wielrenners gebruik te maken van de diensten van de Weense bloedbank HumanPlasma. Het ARD noemde daarbij de namen van de huidige Raborenner Denis Menchov en de oud-Raborenners Michael Boogerd en Michael Rasmussen. Het bekend maken van namen is nu volgens het ARD een 'betreurenswaardige fout'. De Duitse zender spreekt inmiddels over 'voorbarige berichtgeving'. De gang van zaken bij HumanPlasma wordt momenteel onderzocht door de Oostenrijkse justitie, maar de Oostenrijkse staatssecretaris van sport Reinhold Lopatka meldde, dat het onderzoek nog helemaal niets heeft opgeleverd. "We hebben tot dusver geen bewijs gevonden, dat Oostenrijkse atleten of een atleet uit een ander land hier zijn geweest voor bloeddoping of anderszins de wet hebben overtreden."
 
  12 januari 2008
Egmond-Pier-Egmond.
In een winderig Egmond aan Zee gingen bij de jubileum editie maar liefst een recordaantal van 2800 deelnemers van start. De strijd bij de mannen werd vanaf het begin nogal hard gemaakt door de uiteindelijke winnaar Sander Lormans. In het begin was er een kopgroep van 6 renners, maar al vrij snel bleven er twee over: Sander Lormans en Bram Rood. Na de laatste demarage van Sander Lormans op het strand moest Bram Rood ook zijn meerdere erkennen in Sander Lormans. Ook Michael Boogerd reed vandaag mee in Egmond.
Boogerd kampte vlak na de start met een lekke band.

  9 januari 2008
Nominatie sporter van het jaar.
Copyright Marcel KochDe gemeente Den Haag heeft zes sporters genomineerd als sporter van het jaar 2007. Het gaat om Michael Boogerd, Laurens Jan Anjema (squash), Raymond van Barneveld (darts), Chantal Beltman (wielrennen) Robin Haase (tennis) en Maura Visser (handbal). De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Haags Sportgala 2007, op zaterdag 26 januari  in het Atrium van het Haagse stadhuis. Iedereen kan mede bepalen wie deze prijs gaat winnen. Mensen kunnen stemmen via de website van AD Haagsche Courant www.ad.nl/denhaag of van de gemeente Den Haag www.denhaag.nl/sportgala.

  8 januari 2008
Conditie op peil met marathons.
Ook Michael was gisteren present tijdens de ploegenpresentatie. Michael liet weten nog maar nauwelijks toe te zijn gekomen aan fietsen nadat hij gestopt is. Wel is Michael actief gaan hardlopen. "Iedere dag even lopen om de conditie op peil te houden." Michael gaat binnenkort marathons lopen. Samen met Leontien Zijlaard-van Moorsel loopt Boogerd op 13 april de marathon van Rotterdam. De twee voormalige coureurs zullen het evenement gebruiken als voorbereiding op de RopaRun, die op 10, 11 en 12 mei gehouden wordt. Het evenement, dat tegenwoordig als route van Parijs naar Rotterdam gaat, zamelt voor verschillende goede doelen geld in. Later dit jaar wil Michael ook nog uitkomen in de marathon van New York.

  7 januari 2008
Michael blijft actief bij Rabo.
Michael Boogerd zal ook komend seizoen actief zijn bij de Rabobank-wielerploeg. Michael gaat een nader te bepalen functie bij de Raboploeg vervullen. Dit bracht interim-directeur Henri van der Aat vandaag bij de ploegenpresentatie in Rotterdam naar buiten. 'Michael blijft behouden voor de bank en voor de ploeg,' zei Van der Aat. 'Voor de bank wordt hij ingezet voor promotie, bij de ploeg gaan we bekijken wat Michael precies gaat doen. We hebben al een geschiktheidsonderzoek laten doen, maar we willen zorgvuldig zijn in de keuze. Iemand met zijn imago willen we niet zo maar ergens neerzetten.'

  13 december 2007
Laatste signeersessies.
Copyright Ronald MooimanKomend weekend gaat Michael het land weer in om zijn biografie "Boogie" te promoten en te signeren. Zo is Michael a.s. zaterdag van 14.00-15.00 bij boekhandel Broese in Utrecht en a.s. zondag in Nijmegen (13.00-14.00) en Arnhem (15.30-16.30) beide bij boekhandel v.d. Vegt. Wil je nog een gesigneerd exemplaar hebben, ga dan naar een van de boekhandels op deze dagen. Het boek verkoopt heel goed. Inmiddels is de biografie al aan zijn derde druk toe.
Bekijk hier de foto's

Interview met Michael in sportgala van het jaar.
Op dinsdag 18 december aanstaande zendt de NOS vanuit de RAI in Amsterdam het NOS/NOC*NSF Sportgala uit. De verkiezing van de sporthelden vindt evenals vorig jaar live plaats. Tijdens deze uitzending zal er ook een interview met Michael Boogerd worden uitgezonden.

  5 december 2007
Persprijs voor Boogerd.
Michael Boogerd heeft de NSP-prijs van 2007 gewonnen. De NSP (Nederlandse Sport Pers) geeft de jaarlijkse onderscheiding aan de sportman, sportvrouw, sportploeg of sportorganisatie, die opvallend goed heeft samengewerkt met de nationale sportmedia. Boogerd krijgt de prijs tijdens een speciale gelegenheid in 2008 uitgereikt.

  2 december 2007
Rabo Beach Challenge Scheveningen.
Copyright Marcel KochIn een regenachtig Scheveningen is Michael vanmorgen van start gegaan in de 4e editie van de Rabo Beach Challenge. Vanwege de hevige regenval werd het parkoers met 10 km ingekort. Ook zijn broer Rini Boogerd en Sebastian Langeveld reden mee. De winnaar van 2006 Ramses Bekkenk was ook dit jaar de sterkste en kwam als eerste over de finish in een tijd van 1:14:45. Sander Lormans eindigde als tweede op 17 seconden.Sebastian Langeveld eindigde als derde en Michael Boogerd als 31e. Vlak voor de wedstrijd heeft Michael namens het College van burgemeester en wethouders van Den Haag uit handen van Sportwethouder Sander Dekker de Sportpenning van de gemeente toegekend gekregen. Michael heeft de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn prestaties in de internationale top van zijn sport gekregen.

  26 november 2007
Michael krijgt koninklijke onderscheiding.
Copyright Marcel Slagman - WielermagazineMichael Boogerd is tijdens het wielergala in Den Bosch onderscheiden met een lintje. Michael werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ton Rombouts speldde Boogerd tijdens de verkiezing van de Wielrenner van het Jaar de bijbehorende versierselen op. Boogerd ontving de koninklijke onderscheiding op basis van zijn verdiensten voor de wielersport.

Boek Michael & Erik.
De wielerwereld was maandag in het stadhuis van 's-Hertogenbosch massaal aanwezig bij de presentatie van het boek 'Michael & Erik, een tijdperk'. Het boek gaat uiteraard over de bijna parallel lopende carrières van Michael Boogerd en Erik Dekker. De verhalen zijn geschreven door de communicatiemanager van de Rabo Wielerploegen Jacob Bergsma en de journalisten Marije Randewijk, Peter Ouwerkerk en Joop Holthausen. Tijdens de bijna een uur durende en door Hans Brian gepresenteerde 'ceremonie' kwamen tal van aanwezigen aan het woord. Sommigen hadden de inhoud al nader bekeken en kwamen superlatieven te kort. Vorm en inhoud zijn inderdaad prachtig. Het boek is groot en zwaar van formaat, gebonden en 432 pagina's dik. In het boek tal van interviews met de twee boegbeelden van het vaderlandse wielrennen in de laatste vijftien jaar, maar ook gesprekken met ploeggenoten, concurrenten, ploegleiders, begeleiders, bondscoaches en familieleden.

Van het boek zijn twee versies verkrijgbaar. Een luxe versie in een beperkte oplage van 2007 exemplaren en een normale editie. De eerste kost 75 euro, exclusief eventuele verzendkosten. De tweede 49 euro. De extra opbrengst van de luxe versie komt ten goede aan KiKa (Kind en Kanker), één van de vier goede doelen waar de Michael Boogerd Foundation geld voor tracht in te zamelen.
De luxe editie is genummerd, gestoken in een luxe cassette, gekalligrafeerd met de naam van de koper en voorzien van de handtekeningen van Michael Boogerd en Erik Dekker. Het prachtige boek is online te bestellen op de website van de uitgeverij De Buitenspelers.
Bestel hier het boek

  23 november 2007
Biografie "BOOGIE".
Copyright Marcel KochVanmorgen werd in het Kurhaus in Scheveningen het eerste exemplaar van de biografie van Boogerd "BOOGIE" door Michael zelf overhandigd aan Egon van Kessel. Vooraf werden er nog enkele woorden gesproken door de vader van Michael. Namens de voorzitter van de KNWU kreeg Michael de prijs van verdienste. De KNWU heeft een klein aantal leden van verdienste, onder wie o.a. Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann en Leontien van Moorsel. Michael Boogerd is benoemd tot lid van verdienste door zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse wielersport. Het boek over zijn loopbaan, geschreven door journalist Maarten Scholten, is vanaf vandaag te koop. De komende weken zal Michael het land in trekken om zijn boek te signeren. Zo is hij a.s. zondag  in de Haagse boekwinkel Selexyz Verwijs aan de Passage in het Haagse centrum van 15.30 tot 16.00 uur. 
Bekijk hier de foto's

  20 november 2007
Signeersessies biografie "BOOGIE".
Michael zal het land in gaan om zijn biografie "BOOGIE" te promoten en signeren. Hieronder vind je een lijst met de data van de signeersessies.

Zondag 25 november:
Donner Rotterdam van 13.30 - 14.15 uur
Verwijs Den Haag van 15.30 - 16.15 uur

Vrijdag 30 november:
Scholtens Groningen 16.30 - 17.30 uur
De Tille Leeuwarden 13.30 - 14.30 uur

Zaterdag 1 december:
Gianotten Breda van 12.00 - 13.00 uur
Gianotten Tilburg van 14.00 - 15.00 uur
Van Piere Eindhoven 16.00 - 17.00 uur

Zaterdag 15 december:
Broese Utrecht van 14.00 - 15.00 uur

Zondag 16 december:
Dekker v.d. Vegt Nijmegen van 13.00 - 14.00 uur
Dekker v.d. Vegt Arnhem van 15.30 - 16.30 uur


  19 november 2007
Presentatie biografie "BOOGIE".
Aanstaande vrijdag 23 november verschijnt de biografie ""BOOGIE". In zijn biografie "Boogie" vertelt Michael op een onthullende manier alles over zijn unieke carrière. Hoe hij begon als jochie in de duinen bij Scheveningen. Hoe hij in 2002 de legendarische touretappe naar La Plagne won. Zijn beleving van de vele successen, maar ook de schaduwkanten van zijn grenzeloze gedrevenheid. Boogerd heeft een uitgesproken mening over de woelige wielerwereld. Zijn met unieke (jeugd)foto's geïllustreerde biografie BOOGIE bevat bovendien het dramatische verhaal van de verloren gele trui in de Tour de France van 2007. De biografie is geschreven door Maarten Scholten.

Michael in Raymann is laat.
Zaterdag 17 november was Michael Boogerd te gast bij tante Es in het programma Raymann is laat. De uitzending zal morgenvanavond, dinsdag 20 november, omstreeks 23.30u worden herhaald op Nederland 3.

  3 november 2007
Copyright Cor VosAfscheid bij Amstel Curaçao Race.
Eigenlijk had Michael in Curaçao zijn allerlaatste wedstrijd moeten rijden, maar vorige week moest hij ook hier afzeggen wegens de blessure aan zijn knie. In de avonduren werd Michael gehuldigd voor zijn carrière tijdens de afterparty. Geëmotioneerd stond Michael samen met zijn vrouw Nerena en zijn ouders op het podium terwijl het vuurwerk hoog in de hemel knalde.

  2 november 2007
Geen Amstel Curaçao Race voor Michael.
Het zit Michael Boogerd niet mee. Nadat hij eerst al af moest zeggen voor de Ronde van Lombardije kan hij ook in zijn laatste officieuze koers niet starten: de Amstel Curaçao Race. Zijn knie speelt hem nog altijd parten. In de Telegraaf van vandaag een interview met Michael.
Lees hier het interview

  30 oktober 2007
"Volle bak".
Het boek Volle bak, geschreven door Gerard Marlet, ligt sinds vorige week in de boekhandel. Volle bak is niet alleen een boek over Boogerd. Het is het verhaal van zijn hoogtepunten en dieptepunten, maar ook van zijn tegenstanders en tijdgeest. Het is een analyse van zijn overwinningen en net-niet-overwinningen, maar het is ook een boek over passie voor fietsen. Dat alles is speels gecomponeerd, met als rode draad de heroïsche etappe van Boogerd naar La Plagne: Volle bak vertelt de wielercarrière van Michael Boogerd in één dag.
ISBN: 978 90 295 6599 8
Omvang: 216 bladzijden
Uitvoering: Paperback
Prijs: € 15.95
Binnenkort verschijnen er nog meer boeken over de carrière van Michael Boogerd. Meer nieuws hierover binnenkort op deze site.

Michael gearriveerd op Curaçao.
Michael is gistermiddag op Curaçao gearriveerd voor een vakantie en zijn deelname aan de Amstel Curaçao Race. Deze koers van aanstaande zaterdag wordt de laatste wedstrijd voor Michael. Op vliegveld Hato werd Boogerd opgewacht door een delegatie van de KLM. De luchtvaartmaatschappij is voor het tweede jaar sponsor van de wielerrace.

  24 oktober 2007
Boogerd zegt af voor Prof Derny Gala.
Michael Boogerd heeft zich bij de organisatie van de Zesdaagse van Amsterdam afgemeld als deelnemer aan het Prof Derny Gala. Michael ondervindt nog teveel last van zijn knieblessure.

  22 oktober 2007
Michael vanavond te gast in Pauw en Witteman.
Michael Boogerd zal vanavond te gast zijn in het programma "Pauw en Witteman"
Tijd: 23.00-00.00u Nederland 1

  21 oktober 2007
Afscheid Michael Boogerd.
Copyright Marcel KochRuim tienduizend mensen kwamen vandaag naar de Cauberg toe om het afscheid van Michael Boogerd bij te wonen. Aan de voet leek het wel of de herfsteditie van de Amstel Gold Race gehouden werd. In werkelijkheid speelde zich een criterium af in de vorm van een koppelkoers. Het duo Thomas Dekker-Alex Zülle won 'de wedstrijd'. Boogerd kreeg voor de koppelkoers van diverse partijen cadeaus als dank voor hetgene dat hij in zijn rijke loopbaan heeft gedaan. In de grotten werd zijn naam gegroefd bij een speciale herinneringsplaquette als presentje van de gemeente Valkenburg.

Copyright Arthur KochNa de wedstrijd bedankte Michael het massaal aanwezige publiek. "Er had zo een cabrio of een tandem geregeld kunnen worden, maar op de fiets heb ik er pas echt van genoten." Hij noemde de belangstelling overweldigend. "Ik was van tevoren bang dat er niet veel mensen zouden komen. Ik ben blij en dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Het ging niet eens zo slecht met de knie. We hebben een hoop lol gehad onderweg. En de Cauberg is heel speciaal. Dit ademt wielrennen." Na zijn laatste trappen stonden verschillende hoogwaardigheidsbekleders en (oud)-collega's klaar met mooie woorden. De ouders van Michael Boogerd, die overigens het startschot op de Cauberg losten, zagen het geëmotioneerd aan.
Bekijk hier het filmpje
Bekijk hier de eerste foto's

  18 oktober 2007
Boogerd mist Ronde van Lombardije.
De Ronde van Lombardije had de laatste grote koers van Michael Boogerd moeten worden. Het herstel aan de knie van Michael zorgt ervoor dat hij de afsluiter van het seizoen moet missen.
Het woord is aan Michael.
"Met pijn in het hart heb ik de knoop zelf doorgehakt. Ronde van Lombardije moest mijn laatste grote wedstrijd worden, de laatste kans om in schoonheid te stoppen. Nu moet ik het stellen met mijn twaalfde plaats op het WK en daar heb ik intussen vrede mee genomen".

TV tip.
Vanavond op Nederland 3 om 20.30u is er een portret van Michael Boogerd te zien. Dit portret werd gemaakt door Mart Smeets. Boogerd kijkt daarin terug op een lang fietsleven. Hij geeft inzicht in zijn persoonlijkheid en in een leven vol twijfel, trainen, afzien, lachen en winnen. Daarnaast worden er fraaie beelden getoond van zijn imposante profcarrière.

  17 oktober 2007
Commercial rond afscheid Boogerd.
Nu is het dan echt zover; het afscheid van Michael Boogerd. Ter ere van zijn afscheid wil Rabobank Michael bedanken voor twaalf jaar vol inzet, succes, doorzettingskracht en verbondenheid aan de Rabo Wielerploegen. Dit doen zij mede door een commercial die te zien is op de Nederlandse Televisie. Aanstaande donderdag is de commercial te zien op Nederland 3 voorafgaand en afsluitend aan de special die van Michael Boogerd is gemaakt door de NOS.
Wil je de commercial alvast zien, klik dan op onderstaande link.
Bekijk hier de commercial

  16 oktober 2007
Boogerd uit ziekenhuis.
Michael Boogerd is vanavond ontslagen uit het Meander MC in Amersfoort. Boogerd is herstellende van wondroos, een bacteriële infectie, aan de linkerknie. Niet eerder dan donderdag zal uitsluitsel gegeven kunnen worden of Boogerd in staat is deel te nemen aan de Ronde van Lombardije.

  15 oktober 2007
Boogerd nog steeds in ziekenhuis.
Copyright Saskia B. van Berlekom"Goeie avond, via mijn webmaster laat ik jullie even weten hoe het met me gaat. Ik lig nog steeds in het ziekenhuis. Ik hoop dat ik er morgen uit mag. Dan is het wel genoeg geweest. Ik hoop dan genoeg antibiotica binnen te hebben gehad, zodat ik weer richting huis kan. Mijn knie is gelukkig een stuk minder gezwollen dan gisteren. Gisteren was mijn knie echt heel dik. Hij is ook een stuk minder rood. Ik hoop dat het straks wat beter aanvoelt als ik er op ga lopen. Ik heb nu morfine en dat werkt goed. Ik moet dus ook kijken hoe het is als ik dat niet meer krijg. Dat is dan weer een heel ander verhaal. Het is dus allemaal even afwachten. Ik hoop dat het vanaf morgen allemaal een stuk beter gaat en hoop dan toch zaterdag nog te kunnen starten in Lombardije, maar dat zal heel moeilijk worden. Goed rijden kan ik wel op mijn buik schrijven, maar als ik nog maar aan de start kan verschijnen. Groeten, Michael"
Bekijk hier het filmpje

  14 oktober 2007
Boogerd met wondroos in ziekenhuis.
Michael Boogerd is vandaag opgenomen in het Meander MC in Amersfoort. Michael kampt met wondroos, een bacteriële infectie, aan de linkerknie. Hij wordt door ploegarts Ignace van Meerwijk behandeld met antibiotica. Boogerd kwam vrijdag tijdens de training op Tholen ten val. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom waar een drain in zijn linkerknie werd geplaatst. Die drain is inmiddels door Van Meerwijk verwijderd. Een prognose over het herstel van Boogerd is niet te geven. Komende zaterdag 20 oktober staat de Ronde van Lombardije op het programma. Die koers staat nog steeds in de planning van Boogerd als zijn laatste grote wedstrijd.

  12 oktober 2007
Michael valt tijdens training.
Tijdens een individuele training is Michael Boogerd vandaag ongelukkig ten val gekomen. Daarbij heeft hij zijn knieën opengehaald en een rugblessure opgelopen. Boogerd is per ambulance naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Daar is hij behandel en is er een drain in zijn knie aangebracht. Naar het zich laat aanzien kan hij maandag 15 oktober 2007 een zeer lichte training hervatten. Boogerd zei zelf na zijn behandeling: "Ik wil wat het ook kost starten in Lombardije".

  11 oktober 2007
Michael krijgt plaquette in gemeentegrot Valkenburg.
Michael heeft zijn liefde voor Valkenburg nooit onder stoelen of banken geschoven en heeft daarom het Limburgse Mergelstadje uitgekozen om afscheid te nemen van het wielerpubliek. Deze liefde is overigens wederzijds. Daarom wil het gemeentebestuur van Valkenburg aan de Geul de wielrenner namens de Valkenburgse gemeenschap een plaquette aanbieden in de wielergalerij in de Gemeentegrot. Naast burgemeester Eurlings en Michael Boogerd zijn ook de familie van Boogerd en enkele deelnemers van de koers hierbij aanwezig. Deze onthulling vindt plaats voorafgaand aan de wedstrijd om 12.00 uur in de gemeentegrot.

Programma 21 oktober
Voor de erewedstrijd in Valkenburg heeft Boogerd een twintigtal renners en prominenten uitgenodigd die hij in zijn carrière ook tegenkwam. Speciaal voor dit afscheid komen Paolo Bettini, Tom Boonen, Alex Zülle, Erik Dekker, Thomas Dekker, Frank en Andy Schleck, Erik Breukink en diverse andere toppers naar Valkenburg.
12.00 uur Onthulling plaquette in wielergalerij Gemeentegrot, Cauberg 4
14.00 uur Presentatie koppels voor wedstrijd bij Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg 14.30 uur Start koppelwedstrijd bovenop Cauberg
15.30 uur Finish koppelwedstrijd na vier ronden bovenop Cauberg
16.00 uur Huldigingen wedstrijd en eerbetoon aan Michael Boogerd bij Kasteeldomein De Cauberg.

  8 oktober 2007
Michael start in Prof Derny Gala.
Copyright Marcel KochMichael Boogerd is tijdens de Zesdaagse van Amsterdam, van 22 t/m 27 oktober in het Velodrome, een blikvanger tijdens het Prof Derny Gala. Hij heeft dan net zijn laatste officiële koers op de weg gereden, op 20 oktober in de Ronde van Lombardije, maar hij wil ook nog een keer achter de derny rijden. Behalve Boogerd komen op dit onderdeel ook nationaal wegkampioen Koos Moerenhout, Sebastian Langeveld, Maarten den Bakker, Laurens ten Dam, Servais Knaven en Stefan van Dijk aan de start.

  5 oktober 2007
Michael genomineerd voor Gerrit Schulte trofee.
Michael Boogerd is genomineerd voor de Gerrit Schuklte trofee, dat is de prijs die wordt uitgereikt aan de wielrenner van het jaar. Andere genomineerden zijn o.a. Thomas Dekker en baanwilerenner Theo Bos. De prijzen worden op maandag 26 november uitgereikt in Den Bosch.

  4 oktober 2007
Spandoeken wedstrijd.
Copyright Marcel KochDaags na de Ronde van Lombardije staat een groots afscheid voor Michael gepland op en rond de Cauberg. Vele wielerfans worden er op zondag 21 oktober dan ook op de Cauberg verwacht. Speciaal voor deze dag organiseren we een wedstrijd. Wie maakt het leukste, mooiste of origineelste spandoek? Maak een foto van jouw spandoek op de Cauberg op 21 oktober en stuur die naar ons op. De leukste foto zal worden beloond met een toepasselijke prijs.
Inzenden van je foto kan tot 1 november.

  3 oktober 2007
Michael Boogerd niet in Circuit Franco Belge.
Michael Boogerd zal morgen niet van start gaan in het Circuit Franco Belge, een vierdaagse rittenkoers door België. De eerstvolgende wedstrijd van Boogerd is de Giro dell' Emilia op 13 oktober.

Beelden laatste WK Michael.
Afgelopen zondag reed Michael zijn laatste WK. Rabo TV was er ook dit keer bij om beelden te maken voor o.a. deze site.
Bekijk hier het eerste filmpje
Bekijk hier het tweede filmpje

  30 september 2007
Michael twaalfde op WK.
Copyright Cor VosPaolo Bettini heeft, net als in 2006, de wereldtitel voor zich opgeëist. De Italiaan bleek na 267 km, verdeeld over 14 rondjes, net iets sneller dan de Rus Kolobnev en de Duitser Schumacher. Na 13 rondjes,waarin telkens onder meer de 450 meter hoge Birkenkopf bedwongen moest worden, bleven 15 man over: Dekker, Boogerd, Kroon, Bettini, Pozzato, Rebellin, Valverde, Sanchez, Sastre, Evans, Schleck, Leukemans, Gilbert, Elmiger en Kolobnev. Een aanval van Bettini kon alleen door
Schumacher en Schleck gevolgd worden. Evans vond even later aansluiting in het wiel van Kolobnev die de sprint ook begon. Michael Boogerd werd 12de op zijn laatste WK, net achter Thomas Dekker.

  29 september 2007
Boogerd bij "Holland Sport".
Maandag 1 oktober, een dag na het WK wielrennen, zullen Michael Boogerd en Thomas Dekker te gast zijn in het programma "Holland Sport". De uitzending is te zien op Nederland drie vanaf 20.30u.

Voorbeschouwing WK weg.
Morgen zal Michael van start gaan in zijn laatste WK op de weg. Het WK wordt dit jaar gehouden in het Duitse Stuttgart. Het rondje door Stuttgart is volgens de kenner het zwaarste WK-parcours in jaren. Eén ronde is 19,1 kilometer lang, waarin de renner ruim vierhonderd hoogtemeters moeten overwinnen. De mannen rijden veertien ronden, wat neerkomt op een totale lengte van 267,4 kilometer en een totaal hoogteverschil van bijna 5700 meter. Al na enkele kilometers moet de Herdweg beklommen worden, zevenhonderd meter klimmen met stijgingspercentages tot zeventien procent. De tweede beklimming, de Birkenkopf, volgt halfweg en is twaalfhonderd meter lang. Het stijgingspercentage bedraagt gemiddeld zo'n zes procent. De aankomst ligt bovenop een heuvel, met een lengte van drie kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van zo'n vier procent.
Nederland wordt in Stuttgart vertegenwoordigd door negen renners. Thomas Dekker en Michael Boogerd zullen voor kopman moeten spelen. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen Karsten Kroon en Robert Gesink een vrije rol krijgen. Laurens ten Dam, Bram Tankink, Maarten den Bakker, Sebastian Langeveld en Koos Moerenhout zullen vooral in dienst moeten rijden.

  23 september 2007
Boogerd derde in eindklassement 3-Länder Tour.
De Duitser Marcus Burghardt is winnaar geworden van de laatste rit in de 3-Länder Tour. Hij klopte in Bad Dürrheim na 191 km in de sprint de Fransman Clement Lhottelerie van Skil-Shimano, die het bergklassement in deze ronde won. Derde werd de Duitser Björn Schröder. Zij maakten deel uit van een aanvankelijk 16 man sterke kopgroep, die in de lastige finale uiteenviel. De eindzege van Thomas Dekker kwam in deze laatste rit niet meer in gevaar. Hij eindigde in het peloton als 29e op 4.31 van Burghardt. Voigt werd tweede, Boogerd derde.

  22 september 2007
Thomas Dekker wint tijdrit.
Thomas Dekker heeft de
23,5 km lange tijdrit met start en finish in Tübingen in de 3-Länder Tour gewonnen. Hij had er 28’15’’ voor nodig, goed voor een gemiddelde van 50,123 km per uur. Dekker sloeg in de tijdrit toe in de laatste vijf kilometer. Michael Boogerd eindigde als 18e.

  21 september 2007
Afscheid Boogerd op Cauberg.
Met vijf rondjes over ‘zijn’ Cauberg rijdt Michael Boogerd op zondag 21 oktober zijn afscheidswedstrijd in Nederland. Op de berg waar de Rabobank-coryfee grote successen behaalde en zijn carrière kleur gaf, zal hij nog eenmaal voor het publiek in actie komen. Boogerd was zonder twijfel de afgelopen tien jaar de meest constante Nederlandse renner die er steeds in de finale van de voorjaarsklassiekers, in de Tour en in het najaar stond. Zo won hij onder andere de Amstel Gold Race en zegevierde hij in twee ritten in de Tour de France. Onvergetelijk is het moment waarop hij in 2002 de zware bergrit naar La Plagne op zijn naam schreef.

Voor deze erewedstrijd in de toeristenplaats Valkenburg heeft Boogerd een twintigtal renners en prominenten uitgenodigd die hij in zijn carrière ook tegenkwam. Speciaal voor dit afscheid, daags na de Ronde van Lombardije, komen Paolo Bettini, Erik Dekker, Tom Boonen, Thomas Dekker, Erik Breukink en diverse anderen toppers naar de Limburgse heuvels. In de avonduren geeft ‘Boogie’ nog een besloten feest voor diverse renners en vrienden.

Zijn allerlaatste wedstrijd rijdt Boogerd op zaterdag 3 november op Curaçao, de Amstel Curaçao Race.

Programma zondag 21 oktober
14.00 Presentatie koppels voor wedstrijd bij Landal boven op Cauberg
14.30 Start koppelwedstrijd boven op Cauberg
15.30 Finish koppelwedstrijd na vijf ronden boven op Cauberg
16.00 Huldigingen wedstrijd en eerbetoon aan Michael Boogerd bij Landal bovenop Cauberg

Column Michael.
Volgende week zondag rijdt Michael voor de laatste keer een Wereld Kampioenschap. In een nieuwe column blikt Michael terug op zijn meest succesvolle WK's, waarbij hij de laatste jaren continue een goede wedstrijd gereden heeft en de finale heeft kunnen kleuren.
Lees hier de column

Burghardt wint derde etappe 3-Länder Tour.
De derde etappe in de 3-Länder Tour, over 163,1 kilometer van Lollar naar Frankurt leverde een overwinning op voor de Duitser Marcus Burghardt. De coureur van T-Mobile ontsnapte in de slotfase uit een kopgroepje van vier en hield een kleine voorsprong op zijn medevluchters over. Zijn landgenoot Christian Knees werd op 3 seconden tweede. Andreas Schillinger arriveerde als derde. Michael eindigde als 18e en behield zijn derde plaats in het algemeen klassement.

  20 september 2007
Michael derde in tweede etappe 3-Länder Tour.
Copyright Cor VosEen zestal renners heeft de tweede etappe in de 3-Länder Tour gedomineerd. Michael Boogerd, Thomas Dekker, Samuel Plouhinec, Christian Pfannberger, Jens Voigt en Fränk Schleck reden het peloton op bijna twaalf minuten achterstand. Het zestal bleef ondanks enkele speldenprikken bij elkaar, waarna Dekker Pfannberger en Boogerd in een sprint achter zich wist te houden. De zes vluchters zijn ook meteen de grootste kanshebbers op de eindzege in deze ronde. Dekker is de voorlopige leider, Voigt volgt op acht seconden als tweede. Boogerd is de nummer drie. Door het goede rijden van de Raboploeg leverde het de ploeg na deze tweede etappe
de puntentrui, de jongerentrui en de leiding in het ploegenklassement op.

  19 september 2007
Gerald Ciolek wint eerste etappe 3-Länder Tour.
De eerste etappe in de 3-Länder-Tour der Sparkassen Versicherung eindigde in een massasprint. Gerald Ciolek toonde zijn snelle benen nog maar eens, haalde de ritzege binnen en trakteerde zichzelf op een mooi verjaardagscadeau. De Duitser werd vandaag namelijk 21 jaar. Zijn landgenoten Marcel Sieberg en Sebastian Siedler vulden de overige podiumplaatsen. Michael Boogerd eindigde als 27e.

  15 september 2007
McEwen wint Parijs-Brussel.
Robbie McEwen heeft voor de 3e opeenvolgende keer de Belgische semi-klassieker Parijs-Brussel gewonnen. Na een interessante wedstrijd met talloze demarrages, waarbij onder andere Bram Tankink, Maarten den Bakker en Steven de Jongh waren betrokken, eindigde de koers traditiegetrouw in een massasprint.

  14 september 2007
Voorbeschouwing Parijs-Brussel.
Michael Boogerd start morgen in Parijs-Brussel, een klassieker die al sinds 1893 wordt verreden. Voor Michael is Parijs-Brussel een aanloop naar het WK in Stuttgart, dat op 30 september wordt verreden. De wedstrijd, 219 kilometer lang, gaat van start in Soissons, een plaats ten noorden van Parijs. Hoewel er geen noemswaardige beklimmingen in het parcours zitten, is het parcours wel glooiend. Vaak zijn het de sprinters die een hoofdrol opeisen in de finale, maar dat weerhoudt de
aanvallers er natuurlijk niet van om deze wedstrijd toe te voegen aan hun palmares.

Het Raboteam zal bestaan uit: Max van Heeswijk, Juan Antonio Flecha, Leon van Bon, Thorwald Veneberg, Dmitriy Kozontchuk, Gerben Lowik, Michael Boogerd en Thomas Dekker.

  11 september 2007
Steun de Michael Boogerd Foundation.
De verkoop van de "Nederland Bedanbkt Boogerd- shirts" loopt zeer goed. Regelmatig krijgen wij ook de vraag of het mogelijk is een gift te storten. Natuurlijk is dit mogelijk. Of het nu gaat om een klein of groot bedrag... de Michael Boogerd Foundation staat ook open voor 'spontane giften'. Particulieren of bedrijven die een bedrag over willen maken kunnen dat doen via rekeningnummer
1333.87.712 t.n.v. M.G.L. Koch te Leidschendam.

  8 september 2007
Rabo FanDag.
Copyright Marcel KochVandaag was het dan zo ver... De eerste Rabo FanDag. Om 12.45 uur gingen de deuren van het Olympisch Stadion open. De dag werd officieel geopend door Erica Terpstra, Michael Boogerd, Imke Schellekens-Bartels en Fatima Moreira de melo in aanwezigheid van alle aanwezige Rabosporters. Met een druk op de knop werd de eerste Rab FanDag geopend. Daarna was het o.a. tijd om zelf te gaan sporten, een handtekening te halen in de heldenhoek en een persconferentie van enkele sporters bij te wonen. Om 17.30u werd de dag afgesloten  met een spetterend optreden van Ali B waarbij zelfs alle sporters helemaal uit hun dak gingen. Natuurlijk was de Fan Club van Michael ook aanwezig om shirts te verkopen voor het goede doel.
Bekijk hier de eerste foto's

  6 september 2007
Michael in "De Wereld draait door"
Vanavond 6 september om 19.30u is Michael Boogerd te gast in het programma "De wereld draait door" over zijn allerlaatste wedstrijden in het prof-wielren circuit. Tijd: 19.30 Nederland 3

  31 augustus 2007
Column Michael.
Het laatste seizoen van Michael als profwielrenner nadert zijn einde, maar voor het zover is, wil hij in een aantal wedstrijden nog top zijn. Te beginnen bij het WK op de weg op 30 september in Stuttgart. Lees er meer over in zijn nieuwe column.
Lees hier de column

  29 augustus 2007
Gutierrez wint Eneco Tour.
Copyright Cor VosIvan Gutierrez heeft de Eneco Tour op zijn naam gebracht. In een bloedstollende finale bleef de Spanjaard van Caisse d'Epargne David Millar net voor. De dagzege ging naar de Belg Sebastien Rosseler van QuickStep. Thomas Dekker verloor de rode leiderstrui. Dekker ondervond nog teveel last van zijn gisteren bij een val opgelopen blessures en werd 21e in de daguitslag en vijfde in de eindklassering. Michael eindigde als 25e in de tijdrit en eindigde op de 36e plaats in het eindklassement op 3.45 van de winnaar Ivan Gutierrez.

  28 augustus 2007
Pablo Lastras wint zesde etappe.
Copyright Cor VosDe zesde etappe van de Eneco Tour is op naam gekomen van Pablo Lastras. De Spanjaard van Caisse d'Epargne bleef in Landgraaf Steven Caethoven (tweede) en Anders Lund (derde) net voor. Maarten Tjallingii was op de vijfde plek de beste Nederlander. Deze mannen bleven over van een kopgroep van twaalf, die al vroeg in de wedstrijd weg reed, maar slechts nipt voor een eerste peloton over de streep kwam. De leiderstrui ging naar Thomas Dekker, die het tricot over nam van Nick Nuyens, die ten val kwam onderweg. Michael eindigde op plaats 53.
Fotoboek Eneco Tour

  27 augustus 2007
Pagliarini wint in Nieuwegein.
Copyright Cor VosDe vijfde etappe van de Eneco Tour is gewonnen door Luciano Pagliarini. In finishplaats Nieuwegein bleef de Braziliaan Mark Cavendish en Graeme Brown voor. Een lange ontsnapping van Matthe Pronk in het gezelschap van de Fransman Drancourt en de Japanner Beppu werd in de laatste vijf kilometer onschadelijk gemaakt, waarna de sprintersploegen gretig waren om hun laatste kans in deze ronde te grijpen. Michael eindigde op plaats 105.
Het woord is aan Michael.
"Het ging goed vandaag. We hebben weer lekker gereden. Morgen gaat een mooie dag worden. Weer een stuk van de Amstel. We gaan zorgen dat Thomas geen tijd verliest. Groeten, Michael"

  26 augustus 2007
Wouter Weylandt wint vierde rit.
Copyright Cor VosWouter Weylandt heeft de vierde etappe van de Eneco Tour op zijn naam geschreven. De Belg uit de QuickStep-formatie was in Terneuzen de snelste in de massasprint, hij versloeg daarin Thor Hushovd (tweede) en Matthew Goss (derde). Nick Nuyens mocht ook na de vierde etappe de leiderstrui om zijn schouders hangen. Michael eindigde op plaats 103.

  25 augustus 2007
McEwen snelste in sprint.
Copyright Cor VosDe derde etappe in de Eneco Tour heeft een zege opgeleverd voor Robbie McEwen. McEwen was in de massasprint Francesco Chicchi, Thor Hushovd en Mark Cavendish te snel af. Nick Nuyens behield de rode leiderstrui. Stubbe, Meersman, Etxebarria, Vanotti en Sprick trokken er na 89 van de 170 km op uit. Zij kregen 3,5 minuut te pakken. Maar toen de sprintersploegen besloten gas te geven, werd de voorsprong snel kleiner. Op 10 km van de in het Belgische Putte getrokken streep kreeg het peloton de vijf in het vizier. Michael eindigde op plaats 112.

  24 augustus 2007
Cavendish wint tweede etappe.
Mark Cavendish heeft de tweede etappe in de Eneco Tour gewonnen. De 22-jarige Brit van T-Mobile was in de rit over 199,1 km van Antwerpen naar Knokke de snelste in de massasprint. De Belg Nick Nuyens behield de leiderstrui. Het peloton had op 10 km van de finish de Duitser Marcel Sieberg, de Spanjaard Ruben Perez en de Belg Frederik Willems ingerekend. Het drietal was overgebleven van een kopgroep van vier die na 80 km was ontstaan en waaruit de Oekraïner Andrej Grivko was weggevallen. Michael eindigde als 93e in het peloton.

  23 augustus 2007
Nuyens snelste in eerste etappe Eneco Tour.
Copyright Cor VosNick Nuyens heeft de eerste etappe van de Eneco Tour gewonnen. De renner van Cofidis was in Eupen de snelste van een kopgroep van zeven. De Belg bleef Thomas Dekker in de sprint voor. Daarmee nam Nuyens ook de leiding over van zijn ploeggenoot Michiel Elijzen die in deze koninginnenrit op grote achterstand binnen kwam. Thomas Dekker staat nu tweede in het algemeen klassement op tien seconden van de Belg. Michael Boogerd kwam op 1.05 als 48e over de streep.

  22 augustus 2007
Elijzen wint proloog Eneco Tour.
Copyright Cor VosMichiel Elijzen heeft de proloog van de Eneco Tour gewonnen. De Culemborger verdiende daarmee de eerste rode trui in de Belgisch/Nederlandse rittenkoers. De tijdritspecialist van Cofidis, die volgend seizoen terugkeert bij Rabo, had voor de 5,1 km lange ouverture door de straten van Hasselt 6.09 nodig. Daarmee bleef hij Juan-Antonio Flecha een seconde voor. Michael Boogerd eindigde op plaats 154.
Bekijk hier de verkenning van het parcours

  21 augustus 2007
Voorbeschouwing Eneco Tour.
Morgen gaat de derde editie van de ENECO-Tour van start in het Belgische Hasselt. De wedstrijd eindigt een week later in het Nederlandse Sittard-Geleen. Vanavond wordt de Eneco Tour geopend met de voorstelling van de ploegen op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Woensdag 22 augustus gaat de Ronde van start met een proloog van 5,2 kilometer. Op 23 augustus krijgen de renners al meteen een loodzware rit voorgeschoteld van Waremme naar het Duitstalige Eupen waarin o.a. de Côte de Wanne en de Côte de Stockeu zijn opgenomen. De volgende etappe wordt een stuk vlakker en gaat van Antwerpen naar Knokke-Heist, met aankomst ter hoogte van het casino op de zeedijk. De dag erna gaat het peloton terug richting binnenland met aankomst in Putte. Op zondag trekt de Eneco-karavaan via Maldegem naar Nederland langs de Zeeuwse dijken naar Terneuzen. Op maandag trekt het peloton door de Westerscheldetunnel naar Nieuwegein. Op de voorlaatste dag, van Beek naar Landgraaf, zal er nog hevig strijd geleverd worden voor de dag-en eindzege op de Limburgse hellingen, bekend uit de Amstel Gold Race. De spanning lijkt overigens tot op de laatste dag gegarandeerd met een individuele tijdrit over bijna 30 kilometer met start en finish in Sittard-Geleen.

De Raboploeg zal bestaan uit: Michael Boogerd, Thomas Dekker, Juan Antonio Flecha, Mathew Hayman, Rick Flens, Léon van Bon, Graeme Brown en Gerben Löwik

Etappe-schema:
22/8: proloog te Hasselt (5,1 km)
23/8, rit 1: Waremme - Eupen (189, 5 km)
24/8, rit 2: Antwerpen - Knokke-Heist (199,1 km)
25/8, rit 3: Knokke-Heist - Terneuzen (170,8 km)
26/8, rit 4: Maldegem - Terneuzen (182,7 km)
27/8, rit 5: Terneuzen - Nieuwegein (179,9 km)
28/8, rit 6: Beek - Landgraaf (177,4 km)
29/8, rit 7: Sittard-Geleen (ind. tijdrit, 29,6 km)
Copyright Melvin Keppel
  19 augustus 2007
Michael derde in Etten Leur.
Servais Knaven heeft het profomnium van Etten Leur op zijn naam geschreven. In de algemene stand werd Steven de Jongh tweede en Michael Boogerd derde.

  15 augustus 2007
Michael wint profcriterium Zwolle.
Het profcriterium van Zwolle is gewonnen door Michael Boogerd. Michael bleef in het Peperbus Profspektakel Aart Vierhouten (tweede) en Cedric Vasseur (derde) voor. Het criterium van Jan van Ommen was alweer de vijfde zege voor Michael in een rondje rond de kerk, eerder won hij in Wateringen, Boxmeer, Steenwijk en Zevenbergen.

  14 augustus 2007
Di Luca wint Gouden Pijl.
De Gouden Pijl van Emmen is gewonnen door Danilo di Luca. Hij was de snelste van een kopgroep van drie. Karsten Kroon eindigde op de tweede plaats, Cadel Evans werd derde. Steven de Jongh, Aart Vierhouten en Michael Boogerd maakten de top-6 compleet. Boogerd werd bovendien uitgeroepen tot meest strijdlustige renner. Het trio koplopers reed op twee ronden voor het einde weg van de rest.

  13 augustus 2007
Uitslag Tourprijsvraag.
De uitslag van onze Tour-prijsvraag is bekend. Ook dit jaar kregen we vele inzendingen. Onder de goede inzendingen hebben we de prijzen verloot. De prijzen zijn gewonnen door de volgende personen: 

1e prijs: een gesigneerd wielershirt van Michael Boogerd Tonny Kolen, Tilburg
2e prijs: een Rabo wielertenue Marc Verhaar, Oijen
3e prijs: "Het Wielren Boek" Jeffrey Oudeman, Kattendijke
4e prijs: "Het Wielren Boek"  Jos Verheijen, Amersfoort
5e prijs: "Het Wielren Boek"  Paul Erkens, Urmond
6e prijs: "Het Wielren Boek"  Roderik Ottevanger, Utrecht

7e prijs: "Het Wielren Boek"  Robin Lieftink, Emmeloord
8e prijs: Wielerfoto Walter Vlek, Den Haag
9e prijs: Wielerfoto Lisette van Miert, Roosendaal
10e prijs: Wielerfoto
Wim de Jongh, Huissen
11e prijs: Wielerfoto Esther de Vries, Purmerend
12e prijs: Wielerfoto Kees Snoek, Volendam


Iedereen van harte gefeliciteerd en de prijzen worden zo snel mogelijk toegestuurd. Graag willen we AGU, Waanders Uitgevers en Cor Vos bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

  12 augustus 2007
Boogerd eerste in omnium Zevenbergen.
Vandaag won Michael Boogerd het omnium in Zevenbergen. Boogerd was in geen enkel onderdeel de beste, maar in het eindklassement stond hij het best genoteerd. Stef Clement won de tijdrit, Cédric Vasseur was de snelste in de puntenkoers en Maarten Tjallingii finishte als eerste in de rit in lijn. In het totaalklassement moesten Clement en Vasseur, Boogerd voor laten gaan.

  11 augustus 2007
Agenda Michael.
De agenda van Michael is weer bijgewerkt. Hij zal van 21 t/m 29 augustus o.a. deelnemen aan de Eneco Tour.

  10 augustus 2007
Column Michael
Speciaal voor de Telegraaf schreef Michael weer een nieuwe column waarin hij laat weten dat de passie voor het wielrennen door alle toestanden ver is verdwenen. Verder laat hij in zijn column weten Rasmussen nog te hebben gesproken.
Lees hier de column

  7 augustus 2007
T-shirt Boogerd voor goede doel.
Per direct te bestellen..... een T-shirt van Michael Boogerd. Dit shirt is gemaakt als dank voor de vele mooie wielerjaren die Michael ons heeft geschonken.
Met de aankoop ondersteun je tevens de Michael Boogerd Foundation, want € 9,- gaat direct naar de zijn Foundation. De Michael Boogerd Foundation ondersteunt de volgende vier goede doelen:. KiKa, Ride for the Roses, Right to Play en Warchild. Dit shirt, met aan de voorkant een mooie kleurenfoto en aan de achterkant de belangrijkste uitslagen van Michael,  is te bestellen door € 20,- over te maken.
Meer informatie over hoe het shirt te bestellen is vind je hier

Interview Sportweek.
Vorige week stond er in het blad "Sportweek" een interview met Michael over zijn terugblik op zijn laatste Tour. Met dank aan de redactie van Sportweek kun je hier het hele interview lezen.
Lees hier het interview

  6 augustus 2007
Boogerd tweede in "Draai van de Kaai".
Alberto Contador heeft de Draai van de Kaai op zijn naam geschreven. De Tourwinnaar bleef in het Roosendaalse criterium Michael Boogerd, met wie hij in de slotfase weg reed, net voor. Steven de Jongh eindigde op de derde plaats.

  4 augustus 2007
Copyright Meijco van VelzenBoogerd wint criterium Steenwijk.
Het Spektakel van Steenwijk is vanavond gewonnen door Michael Boogerd. Boogerd ontsnapte in de laatste vijf kilometer en kwam solo aan de streep. De Belg Gert Steegmans werd tweede voor baanwielrenner Theo Bos. Voor Boogerd was deze zege alweer zijn derde criteriumzege na de Tour de France.

  4 augustus 2007
Pieter Weening Classic groot succes.
De tweede Pieter Weening Classic was een groot succes. Mede dankzij het mooie zomerweer kon de organisatie een kleine 2.000 deelnemers verwelkomen. Een hoogtepunt was de deelname van Michael Boogerd. Samen met Pieter Weening heeft hij een mooie trainingsrit gemaakt.

  3 augustus 2007
Theo de Rooij weg bij Raboploeg.
Theo de Rooij heeft in overleg met de Rabobank besloten terug te treden als algemeen directeur van Rabo Wielerploegen BV. Na de teleurstellingen in de afgelopen Tour de France wil De Rooij de tijd en rust nemen om zich op de toekomst te beraden. Oud-profwielrenner De Rooij was sinds de oprichting van het Rabo Wielerplan in oktober 1995 betrokken bij de Rabo Wielerploegen.

  3 augustus 2007
Boogerd start in Pieter Weening Classic.
Michael Boogerd start zaterdagochtend 3 augustus samen met Pieter Weening in de tweede Pieter Weening Classic, een toertocht over 25, 60 en 100 kilometer. Die toezegging deed Boogerd gisteren voor de start van het criterium in Wateringen, die hij wist te winnen, aan de Feanster organisatie. Rond de klok van 10 uur zullen Boogerd en Weening van start gaan.

  2 augustus 2007
Copyright Marcel KochBoogerd wint in Wateringen.
Michael Boogerd heeft de Profronde van Wateringen gewonnen. Hij bleef Maurico Soler voor in de sprint. Baanrenner Theo Bos kwam als derde over de meet. Het was voor Michael de laatste wedstrijd in de buurt van zijn geboortestad Den Haag. Voordat de wedstrijd begon, werden alle tourdeelnemers gehuldigd.

  1 augustus 2007
Copyright Marcel KochMoerenhout wint in Chaam.
De Acht van Chaam is gewonnen door Nederlands kampioen Koos Moerenhout. Hij reed in de laatste kilometer weg bij zijn laatste metgezellen en soleerde zo naar de zege. Tour-bergkoning Juan Mauricio Soler eindigde op de tweede plaats, Bram Tankink eindigde op de derde plaats. Michael Boogerd werd vijfde.

  30 juli 2007
Michael wint criterium Boxmeer.
Copyright Peter OuwerkerkMichael heeft het eerste Nederlandse criterium na de Tour de France gewonnen. In Boxmeer versloeg hij de Colombiaan Juan Maurico Soler, de winnaar van de bolletjestrui, in de sprint. Het koppel had een kleine voorsprong op een groep van vijf achtervolgers. Steven de Jongh was de rapste van die groep. Voorafgaand aan het criterium kreeg Michael een paar bokshandschoenen uitgereikt door organisator Ad Reiner, zodat Boogerd zich "straks op vakantie in Frankrijk goed kan verdedigen". Dit met een vette knipoog naar het incident tijdens de Tour, waarbij Boogerd en een toeschouwer het niet met elkaar eens waren en het tot een kort handgemeen kwam.

Veel mail tijdens tour.
Dat Michael een super Tour heeft gereden, is gebleken. De redactie ontving de afgelopen tijd enorm veel e-mail en vragen. Echter door de enorme massa mail die bij ons binnen kwam, kan het even duren voor je van ons een antwoord op je vraag ontvangt. We doen ons best jullie zo spoedig mogelijk een antwoord terug te sturen,

  29 juli 2007 Copyright Cor Vos
Bennati wint slot etappe.
In de sprint op de Champs Elysées is het Daniele Bennati die het snelst is voor Thor Hushovd en Erik Zabel. De eindoverwinning voor Alberto Contador is vandaag tijdens de etappe niet meer in gevaar gekomen. Tom Boonen pakte de groene trui en de bolletjes trui was voor Mauricio Soler. Michael eindigde vandaag op plek 108 en staat daarmee in het eindklassement op de 12de plek.

  29 juli 2007
Profcriteria 2007.
Michael gaat voor het laatste jaar zijn criteriums rijden, voor diegene die Michael nog persoonlijk willen ontmoeten, kunnen bij de onderstaande criteriums terecht:
Maandag 30-07-2007 33e Wielerspektakel Boxmeer ”Daags na de Tour”.
Woensdag 01-08-2007 Acht van Chaam.
Donderdag 02-08-2007 35e Wielerdag van Wateringen.

Zaterdag 04-08-2007 40e Spektakel van Steenwijk.
Maandag 06-08-2007 28e
Draai Van de Kaai in Roosendaal

Let op de agenda, deze wordt dagelijks bijgewerkt.
 

  28 juli 2007
Boogerd tijdens de tijdrit - Copyright Cor Vos
Levi Leipheimer wint laatste tijdrit.
Vandaag werd de laatste tijdrit van de tour gereden. Deze ging van Cognac naar Angoulême over een afstand van 55 km. Levi Leipheimer was ver uit de snelste en werd op de voet gevolgd door Cadel Evans. Alberto Contador behoudt de gele leiders trui met een voorsprong van 23 sec. Michael had met een 26ste plaats ook een uitstekende tijdrit gereden.
Het woord is aan Michael.
"Ik ben blij dat het er zowat opzit, gisteren had ik de benen om te winnen, maar de finale was te vlak. Vandaag goed afgesloten, 1 plekkie gestegen, ik ben nu wel leeg, groeten Boogie".

  27 juli 2007
Interview Marcel Koch bij Nova.
Vanavond zal er in Nova een stukje te zien zijn over de Tour incl een interview met Marcel Koch, de drijvende kracht achter deze site. Vanavond om 22:15 uur op Ned 2.

  27 juli 2007
Boogerd vierde in 18de etappeMichael met medevluchters - Copyright Cor Vos
Michael had het gisteren eigenlijk gehad met de Tour de France. Vandaag bleek dat de veerkracht bij Michael ongekend groot is. Al na zestien kilometer ging hij in de aanval. In fases ontstond een groepje van vijf en later vier man. Helaas mocht het niet zo zijn dat Michael deze etappe op zijn naam schreef. Samen met Sandy Casar, Axel Merckx en Laurent Lefèvre krijgen de 4 zelfs 17 minuten voorsprong. Naargelang de finish in zicht komt, slinkt de voorsprong. Ondanks diverse aanvallen van elkaar blijft het viertal bij elkaar en moet er gesprint worden. Casar gaat de sprint van kop af aan en niemand kan hem meer bijhalen. Michael eindigt als vierde. Het peloton eindigt op ruim 8 minuten.

26 juli 2007
Veel steunbetuigingen in gastenboek.
We ontvingen en ontvangen veel steunbetuigingen voor Michael als reactie op de gebeurtenissen rondom Rasmussen in de tour. Hierdoor zijn enkele reacties wat vertraagd op de website gekomen, maar zij zullen allen verschijnen. Blijf vooral reacties schrijven in het gastenboek!!!


Het eerdere nieuws is gearchiveerd. De oudere berichten kun je nalezen in het nieuwsarchief, te bereiken via het Nieuwsoverzicht onderaan de pagina.  Nieuwsarchief 2007 - Newsarchive 2007...| Aktueel | Nieuwsoverzicht |

© copyright Michael Boogerd Fan Club Internet - www.michaelboogerd.nl